Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2011-05-17

A A A POLEĆ DRUKUJ

Nowa jakość mleka początkowego i hipoalergicznego Humana

150x110

Rodzice podający swoim dzieciom mleka modyfikowane Humana zauważyli już ich nową jakość możliwą dzięki unowocześnieniu linii produkcyjnej. Zmiany oznaczają lepszy smak i zapach oraz łatwiejsze przygotowanie.

Z użyciem najnowszej technologii przygotowano mleka początkowe i początkowe mleka hipoalergiczne typu HA. Obecnie są już one dostępne na polskim rynku: Humana 1 Plus, Humana 1 Premium, Humana 1 Plus Premium, Humana HA 1 Premium, Humana HA 1 Plus Premium.

Aksamitna konsystencja

Nowość związana jest z zastosowaniem w procesie produkcji wieży rozpyłowej nowej generacji.

– „Mleko jest bardziej aksamitne w konsystencji, a przez to jest przez dziecko lepiej akceptowane, bo łatwiej się je pije. Z kolei dla rodziców jest łatwiejsze w przygotowaniu". – tłumaczy Monika GąskaBrand Manager Humana.

Z dotychczasowego procesu produkcji mleka modyfikowanego , obok zmiany technologii osuszania i tworzenia mikro-drobin proszku, wyeliminowano także etap ostatecznego mieszania frakcji witamin i składników mineralnych z białkami i lipidami. Firma Humana zrezygnowała z tej procedury, standardowo stosowanej przez innych wytwórców, gdyż wiązała się ona z większym zagrożeniem zanieczyszczenia mikrobiologicznego, a także pochłaniała więcej energii. Mleko dla niemowląt przygotowane w unowocześniony sposób jest „bezpieczniejsze" mikrobiologicznie, dzięki mieszaniu w wyższej temperaturze.

Co się zmieniło

Na pierwszy rzut oka nowy proszek ma intensywniejszy kolor i nieco inną konsystencję – jest bardziej sypki i bardziej puszysty. Zmienił się także tzw. ciężar nasypowy (ten sam ciężar proszku zajmuję inną objętość, stąd potrzebna była wymiana łyżeczki miarowej).

Zmiany sprawiły także, że mleko łatwiej jest przygotować. Dzięki wyższej zdolności wiązania wody, ma lepszą rozpuszczalność. Praktycznie eliminuje grudki, zwłaszcza w produktach zawierających skrobię, czyli we wszystkich mlekach początkowych Plus.

Obok wyżej opisanej poprawy konsystencji gotowego do picia mleka, zmiany dotyczą też smaku produktów zawierających LC-PUFA. Nowa technologia dała większe „pole manewru" w opracowaniu składu, ponieważ możliwe było ograniczenie udziału oleju rybiego i zastąpienie oleju z jaj olejem arachidonowym. Te zmiany zdecydowanie poprawiły smak i zapach.

***

Grupa przedsiębiorstw Humana Milchunion, z obrotem ponad 2,9 mld € i ilością ponad 3,3 mld kg przetwarzanego rocznie mleka, należy do liderów firm przetwarzających ten surowiec. W Niemczech Humana Milchunion zajmuje pod tym względem drugie miejsce, natomiast w światowym rankingu mieści się w pierwszej dwudziestce. Humana Milchunion eG, spółka „matka“ całej grupy przedsiębiorstw, jest zorganizowana na zasadach spółdzielczych, co oznacza, że dostawcy najważniejszego surowca – mleka są właścicielami firmy. Produkty Humana Milchunion są dostępne w ponad 70 krajach świata.

Więcej informacji w serwisie
www.humana.pl.  www.mamajestkobieta.pl  www.bezpiecznywozek.pl

*** 

Verco Sp. z o.o. to nowoczesna i dynamicznie rozwijająca się firma na rynku farmaceutycznym i FMCG. Jej działania skierowane są do dzieci i ich rodziców oraz do kobiet w ciąży. W ofercie firmy znajdują się wysokiej jakości produkty żywieniowe dla niemowląt i małych dzieci – mleka modyfikowane i kaszki HUMANA, herbatki oraz woda dla niemowląt HUMANA, a także produkty z rynku farmaceutycznego: nowoczesny suplement diety dla kobiet w ciąży i mam karmiących piersią – preparat PregnaPLUS, suplement diety skutecznie wspomagający prawidłowe funkcjonowanie dróg moczowych - Femisept URO. Nowością w ofercie jest suplement diety dla kobiet - Trivagin.

Więcej informacji w serwisach: www.verco.com.pl www.kidy.pl www.mosbito.pl  www.polkaintymnie.pl





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS