Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2014-03-06

A A A POLEĆ DRUKUJ

Polacy i Włosi zgodni w jednej kwestii

150x110

Włosi potrafią docenić piękno jak mało kto, zwłaszcza jeśli chodzi o kobiety! To właśnie miłość do „płci pięknej” łączy Włochów i Polaków. Choć każda chwila jest idealną okazją by adorować wybrankę swego serca, to nie możemy zapominać o nadchodzącym Dniu Kobiet. Jak zadbać o bliską osobę? Co zrobić by nasza druga połowa poczuła się cudownie? Na wszystkie pytania odpowiadamy - Malma!

Bella Bella Donna

Romantyczna kolacja przy świecach – choć brzmi banalnie, to dokładnie tak kobiety wyobrażają sobie wieczór z ukochanym we Włoszech. Nie bez powodu. To właśnie Italia jest uważana za kraj prawdziwych uwodzicieli, którzy z przyjemnością adorują kobiety. Polacy także mają w sobie romantyczną duszę, jednak rzadko ją ujawniają. Dzień Kobiet będzie idealną okazją by pokazać naszej drugiej połowie, jak wiele dla nas znaczy.

Cena romantica in Italiano – kolacja, która rozpali jej zmysły!

Nie tylko miłość do pięknych kobiet łączy Polaków z Włochami, ale także uwielbienie do wykwintnego jedzenia. Włoska kuchnia nie bez powodu jest jedną z najpopularniejszych w Polsce. Bogactwo przypraw, takich jak bazylia czy oregano, doskonale pasuje do dań na bazie makaronu, dostarczając im wspaniałego aromatu i smaku. Niezaprzeczalną zaletą kuchni włoskiej jest możliwość uzyskania wielu wariacji jednej potrawy. Połączenia krewetek lub innych owoców morza z warzywami można dowolnie modyfikować, aby uzyskać doskonałą potrawę. Warto wybrać jako podstawę dania właśnie makaron Malma ze względu na jego charakterystyczną bursztynową barwę, która nada daniu włoskiego stylu i szyku. Czasem warto pokusić się o odrobinę szaleństwa i połączyć jasne mięso z owocami lub mlekiem kokosowym. To właśnie szczypta fantazji odróżnia zwykłe danie od tego, którym chcemy wyrazić uczucie. Na Dzień Kobiet kuchnia śródziemnomorska to idealny wybór! Kolacja przyrządzona z prawdziwie włoskiego makaronu zaskoczy podniebienie nawet wytrawnego smakosza, a lampka dobrze dobranego czerwonego wina będzie wspaniałym zwieńczeniem kolacji i gwarancją niezapomnianych wrażeń.

Il momento perfetto – aby nigdy tego nie zapomniała.

Dopełnieniem scenerii wieczornego posiłku jest romantyczny nastrój. Aby podkreślić czarującą atmosferę warto zadbać o lekki półmrok, kojarzący się z aurą tajemniczości. Idealnie nadają się do tego świecie zapachowe o aromacie wanilii lub czekolady. Delikatna muzyka w tle pozwoli osiągnąć efekt niczym w filmie. Niezawodnym gestem zawsze okazują się kwiaty, dlatego pragnąc zapewnić niezapomniane chwile swojej damie, warto postarać się o bukiet jej ulubionych kwiatów. Gdy już odpowiedni nastrój zostanie osiągnięty i uda się zachwycić swoją wybrankę, można przejść do punktu kulminacyjnego wieczoru, czyli podania własnoręcznie przyrządzonej kolacji. Jako danie główne świetnie sprawdzi się wykwintny makaron Malma Chifferi Rigati w sosie pomidorowym, podawany z delikatną szynką parmeńską. Danie to na pewno zachwyci swym niepowtarzalnym aromatem, wzmocnionym listkami bazylii. Drugim niezawodnym wyborem może być Malma Conchiglie Rigate serwowane ze śmietanką i bakłażanem, którego niesamowity smak zostanie w Waszej pamięci jeszcze długo. Taki wieczór z pewnością zechcecie powtórzyć!

Malma – jedyna w swoim rodzaju! Najwyższa jakość w połączeniu z pasją i zaangażowaniem po to, by móc rozsmakować się i zakochać w pysznej, włoskiej kuchni.

Conchiglie Rigate z Bakłażanem

Składniki:

  • 200 g makaronu Conchiglie Rigate
  • 1 bakłażan
  • 1 średnia cebula
  • 1 papryka
  • ½ pęczka selera naciowego
  • 3 duże pomidory (bez skórki)
  • 4 łyżki śmietanki 30%
  • 4 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz do smaku

Dodatkowo do dekoracji:

  • Pietruszka z parmezanem

Sposób przygotowania:

Bakłażana kroimy w plastry i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oliwy, dopóki się nie zarumieni. Dosalamy do smaku.

Po usmażeniu przekładamy go na ręcznik papierowy. Kroimy cebulę oraz paprykę, wrzucamy na patelnię i lekko podgrzewamy. Dorzucamy cienko posiekany seler naciowy, pomidory pokrojone w kostkę oraz przyprawiamy do smaku. Wlewamy śmietankę i podgrzewamy do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Wykładamy na talerz, podajemy z bakłażanem posypane parmezanem i pietruszką.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS