Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2010-05-17

A A A POLEĆ DRUKUJ

Tradycja czy egzotyka? – nowe Fixy Knorr Danie na dziś

Zarówno dla fanów gołąbków jak i kurczaka marka Knorr przygotowała dwie nowe propozycje dań: szybkie i łatwe do przygotowania Fix Danie na dziś Gołąbki bez zawijania oraz Fix Danie na dziś Kurczak po hawajsku - czyli pyszne połączenie ananasa, aromatycznych przypraw w tym curry z nutką maślanego smaku.

Potrawy łączące mięso i kapustę są obecne w polskiej kuchni od wieków. Gołąbki to danie, którego każdy z nas miał okazję skosztować. Jednym kojarzą się z domowymi obiadami, innym z wakacyjną wizytą u babci. Jeden kęs sprawia, że powraca wiele wspomnień. Chociaż nadal chętnie zajadamy się gołąbkami naszych mam lub babć, nie mamy już czasu lub umiejętności, aby przyrządzić je samodzielnie. Z tego powodu tradycja robienia gołąbków powoli zanika. Chętniej sięgamy po sprawdzone rozwiązania np. kurczaka – proste i szybkie do przygotowania mięso, które każdemu smakuje. Teraz nie musimy rezygnować z ulubionych dań, a i na kurczaka znajdzie się nowy przepis.

Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, z tego że gołąbki wcale nie wywodzą się z Polski. Można je spotkać także na stołach w Turcji, w Niemczech, na Słowacji, na Białorusi, w Szwecji, w krajach bałkańskich, a także w Izraelu. Doczekały się licznych wariantów – ich farsz może zawierać mięso lub nie, w niektórych regionach dodaje się do nich orzechów i rodzynek. Gołąbki tak bardzo zadomowiły się w polskiej tradycji, że postrzegamy je jako polskie, swojskie danie. U nas do przygotowania farszu używa się mięsa mielonego – najczęściej wieprzowego lub wołowego oraz ryżu, a całość odpowiednio doprawia. Tak przygotowany farsz zawija się liściem kapusty. I tutaj, zaczyna się problem…

Gołąbki bez owijania w… kapustę!

Zanim zaczniemy zwijać gołąbki, należy ugotować kapustę. Nie może być ona zbyt twarda, ani rozgotowana, tak aby gołąbki nie rozwinęły się w garnku podczas gotowania. Do ich przygotowania najlepiej używać jeszcze gorących liści kapusty. Niestety takimi liśćmi łatwo się poparzyć, a co gorsza przygotowanie całej potrawy wymaga czasu i umiejętności. Z pomocą przychodzi marka Knorr, która proponuje nowy sposób przygotowania tego popularnego w Polsce dania – Fix Knorr Danie na dziś Gołąbki bez zawijania. Wspaniały sposób, by łatwo i szybko przygotować pyszną potrawę, która smakiem nie odbiega od jej tradycyjnej wersji. W każdej torebce znajdziemy dokładny przepis jak krok po kroku przyrządzić gołąbki, a doskonale dobrane przyprawy nadadzą smak całemu daniu. Zamiast męczyć się z owijaniem farszu, kapustę szatkujemy i dodajemy ją do mięsa. Pozostaje tylko przygotować sos pomidorowy i czekać na „atak” domowników.

Kurczak po hawajsku

Kurczak to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce, ale jego połączenie z ananasem to w naszej kuchni stosunkowo nowy trend. Taka pozycja często pojawia się w restauracyjnych menu lub podczas imprez u znajomych. Tymczasem wracamy do domu, chcemy przygotować takie danie i okazuje się, że nie wiemy od czego zacząć. W takiej sytuacji pomocny okazuje się nowy Fix Knorr Danie na dziś Kurczak po hawajsku. Produkt ten wyręczy nas w najtrudniejszej czynności, jaką jest właściwe doprawienie kurczaka. Ta harmonijnie dobrana kompozycja ziół i przypraw połączona maślanym smakiem sprawi, że mięso drobiowe smakuje tak porywająco. Dodatek suszonych pomidorów oraz curry dopełniają całości. Nowy Fix Knorr Danie na dziś Kurczak po hawajsku  to świetny sposób na to, aby wprowadzić do codziennego menu  nieco egzotyki.


Sugerowana cena Fix Knorr Danie na dziś Gołąbki bez zawijania - 2,92 zł

Sugerowana cena Fix Knorr Danie na dziś Kurczak po hawajsku - 2,92 zł

Zapraszamy także na www.knorr.pl

                                         





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS